Testy potravinové intolerance

Test potravinové intolerance Pro Immun M posuzuje reakci našeho imunitního systému na konkrétní potraviny. Tímto testem je možné odhalit nežádoucí odezvy těla na 90, 180 a 270 druhů potravin. Test vyhodnocuje imunitní reakce typu III zprostředkované IgG imunoglobuliny. Tyto reakce se objevují nejdříve za 4 až 72 hodin po příjmu potravy! Proto je velice obtížné, až nemožné, aby si člověk sám spojil nezvyklé projevy organismu s konkrétní potravinou.

Opakovaný příjem potravin, na které náš organismus reaguje intolerancí, způsobuje dráždění střevní sliznice, dysbiózu střevní mikroflóry a následný vznik zánětlivých ložisek. To, že nenápadně vznikající chronické záněty hrají významnou roli při vzniku civilizačních chorob, je dnes již vědecky potvrzeným faktem. Zánětlivé procesy probíhají v těle často několik let či dokonce desetiletí, aniž bychom o nich věděli, a ve stáří mohou vést k vážným degenerativním onemocněním. 

Testy potravinové intolerance

Jaký je přínos testu?

Hlavním cílem testů potravinové intolerance je odhalit konkrétní potraviny, které by v těle klienta mohly být zodpovědné za vznik a šíření chronických zánětlivých procesů. Potraviny, které se spolupodílejí na vzniku zánětu v organismu by měly být na nějakou dobu vynechány nebo výrazně omezeny. Tím získává organismus prostor k odpočinku a stabilizaci všech funkcí.
Tělesná energie a imunitní systém nejsou totiž nadále zatěžovány zneškodňováním škodlivých potravin.

Testy potravinové intolerance brno

Zbytečné diety

Protizánětlivou stravu, která je nastavena na zádkladě výsledků testů potravinové intolerance považujeme za základ nutričního poradenství. Z našeho pohledu, který sdílíme se všemi lékaři Cellsymbiosistherapie, nedává žádný smysl pracovat na jakkoli zdravém jídelníčku klienta a úpravě životního stylu, pokud stále přijímá prozánětlivé potraviny. Jinými slovy:
Je zbytečné hasit hořící les vodou, pokud do žhavých uhlíků posléze nalijeme benzín.

Málokdo si uvědomuje, že alergické reakce na potraviny si můžeme sami "vypěstovat" konzumací jednostranné stravy. Není-li naše strava pestrá, a my pravidelně několikrát do týdne nebo dokonce několikrát denně jíme ty stejné potraviny, pak se alergie stává aktuálním  tématem.

Co je alergická reakce?

Každá alergická reakce je přehnanou, dalo by se říci hysterickou, odpovědí našeho imunitního systému na určitou látku z vnějšího okolí. Taková látka je identifikována jako tělu neznámá, nebezpečná a to se snaží ji okamžitě eliminovat. Imunitní buňky se proto snaží (nesprávně) zpacifikovat našemu organismu naprosto přirozené, neškodné substance. Některé imunitní buňky zvládají za svůj život odstranit pouze jednu substanci a následně umírají. Imunitní systém pak musí vytvářet nové a nové buňky, čímž dochází k jeho přetížení. V těle v důsledku dráždění potravinami vznikají zánětlivá ložiska, která se často začnou rozrůstat a vedou k chronickým zánětlivým procesům.

Alergické reakce nejsou přirozené a mají neblahý dopad na kompletní metabolismus organismu.

Alergie nebo intolerance?

Běžně známé a u lékaře testované jsou alergie typu I, které jsou zprostředkované IgE protilátkami a jejichž příznaky se objevují krátce po konzumaci problematické potraviny. Tělo však může na potravinu reagovat tvorbou IgA a následně IgG protilátek, což se projevuje skrze alergickou reakci typu III. Tento proces je velmi těžké intuitivně rozpoznat. Projevuje se nenápadně a vyvolané potíže se začínají objevovat v horizontu 4 až 72 hodin po příjmu potravy. Často proto trpíme symptomy dlouhou dobu aniž bychom si uvědomily jejich úzkou souvislost s tím, co jíme.

Alergie typu III, kterou spouští konzumace určitých potravin, je označována jako potravinová nesnášenlivost nebo potravinová intolerance.

Jaké potíže nejčastěji souvisí s intolerancí

bolesti hlavy, únava, slzící a svědící oči, senná rýma, astma, opakovaná nachlazení, záněty mandlí a středního ucha, plný nos, zánět nosních a čelních dutin, vyrážky – doprovázené svěděním kůže nebo bez svědění (neurodermitis, ekzémy, lupénka), zánětlivé klouby, žaludeční a střevní vředy a jejich záněty, zažívací potíže – nadýmání, pocit plnosti, nafouklé břicho, krkání, nepravidelná stolice, ...

Cena testů potravinové intolerance
V ceně testu jsou zahrnuta dvě sezení s klientem (60 min). Při prvním je proveden test a na druhé schůzce klient obdrží výsledky a je mu vysvětlen k testům přiložený stravovací plán.

PRO IMMUN - test na 90 potravin 

 

11 000 Kč

PRO IMMUN M - test na 180 potravin 

 

13 000 Kč

PRO IMMUN M PLUS - test na 270 potravin 

 

15 000 Kč


Pro objednání volejte na telefon +420 739 524 909 nebo pište na  info@trichobrno.cz